fredag den 11. december 2009

Poul Hansen + Christine Swane

Valgt af Axel Lumholt
Født 1950 i Sdr. Omme. Psykolog og psykoterapeut & Kirsten Lumholt
Født 1946 på Roskildeegnen. Psykoterapeut.

Hvorfor har I valgt disse værker?
Christine Swanes maleri er et livssymbolsk billede med ro og harmoni men også med bevægelse, handling. Det er et tryghedsskabende billede med nogle dejlige, behagelige farver. Der er struktur, men også udvikling og dynamik i landskabet, i linjerne - og efter ebbe kommer flod, og når det bliver højvande kan bådene, der ligger brak, igen sejle og du kan komme videre i dit liv.
Vi bruger tit at sende stressede folk ud til vandet, det giver ro i sjælen at sidde og kigge ud over havet. Der er en rytme og ro i havet. Vand er jo livgivende men for meget angste mennesker kan det derimod virke voldsomt og skræmmende.
Poul Hansens siddende kvinde med den dukkede nakke og den ene hånd foran øjnene udtrykker både fortvivlelse og styrke. Der er en dobbelthed i hende, sårbarhed og svaghed, men det er også en kraftfuld dame. Den anden hånd er knyttet og sidder parat bag ryggen. Lige om lidt vender hun tilbage, slår igen!
Der er en eftertænksomhed i hende, spekulation eller også irritation. Det er en meget følelsesfuld figur. En Moder Jord-figur, en frodig kvinde. Og så er hun utidssvarende, fordi hun er fed og det er jo ikke længere tilladt! Det er blevet umoderne! - Og så skal man ellers passe på med alle sine fortolkninger!

Hvad ser I frem til, når kunstmuseet genåbner?
Vi glæder os meget til at se de nye lokaler. Vi har jo set hvor fremragende et resultat arkitektfirmaet har præsteret for få midler i det nye skuespilhus - og så glæder vi os også til at se, hvorledes museets samling kommer til at tage sig ud i de nye lokaler.


Hvad synes du om dette værk?
Hvilket værk fra museets samling ville du selv have valgt?
Og hvad ser du frem til, når kunstmuseet genåbner?
Brug kommentarfeltet forneden!

1 kommentar:

  1. Som symbol på livet kan kunst hjælpe os til at blive klogere på os selv og vores medmennesker.

    SvarSlet